Har du litt grønnsaker, god buljong og et kvarter til overs? Vips, herlig hjemmelaget suppe. Kutt - kok - mos, så enkelt er det!
Vi slår et slag for vintergrønnsaker og "gamle røtter" til suppebruk! Her har vi tre gode, rimelige og ikke minst magre supper som er verd å prøve. Foruten rødbeter, gulrøtter og brokkoli er blomkål, selleri, persillerot, grønnkål, purre og spinat for å nevne noen, andre varianter som er godt egnet til slike supper. Bruk fantasien og dine favorittgrønnsaker! Poteter og løk bør inngå i alle varianter. Poteter er med å jevne suppen, løk er med på å sette en ekstra smak. Hold igjen noen grønnsak-biter til å pynte suppen med ved servering.
Fremgangsmåten er enkel: Grønnsaker og poteter kuttes i grove biter og kokes møre i en god buljong. Har man en stavmikser er denne godt egnet til å mose suppen med. En foodprosessor eller en kjøkkenmaskin kan også gjøre nytten. Det tar ikke mer enn ca 15 minutter å tilberede slike supper!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar