Poteten stammer fra Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket i flere tusen år. De spanske erobrerne brakte poteten til Europa på 1500-tallet, men først på 1700-tallet ble poteten anerkjent og populær i Europa, hvor det ofte var matmangel om vinteren. Fra Europa er poteten blitt spredd over hele kloden. Potet inneholder lite fett, men er rik på energi. Potet er en av våre aller viktigste kaliumkilder, og inneholder også mangan og jern. Innholdet av C-vitamin er ikke spesielt høyt, men på grunn av at vi spiser potet ofte, har den likevel betydning som C-vitaminkilde.
Næringsinnhold i 100 g spiselig matvare
# Spiselig del 89%
#Vann 77g
#Kj 333
#Kcal 78
#Protein 1,8
Her er mer info: http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15578&mnu1id=8050&mnu2id=8057&mnu3id=1171
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar